Veelgestelde vragen

Gebruik de zoekfunctionaliteit om je vraag op te zoeken of kijk bij één van de andere categorieën.


Categorie├źn


De auto

Moet de auto waarin ik rijd extra verzekerd worden als ik meedoe met 2toDrive?

De auto hoeft niet extra verzekerd te worden. Iedere auto moet sowieso verzekerd zijn volgens de wettelijke WA-verzekering., hierbij zijn meestal alle bestuurders van de auto verzekerd. Echter zijn er verzekeraars die voorwaarden (bijvoorbeeld leeftijdsbeperking) opnemen in hun polis of de premie verhogen wanneer een beginnend automobilist wordt opgegeven als regelmatige bestuurder. Laat de eigenaar van de auto even contact opnemen met zijn of haar autoverzekeraar om te checken of er voorwaarden of premieverhogingen op zijn of haar verzekering van toepassing zijn.

Wie is de bestuurder van de auto?

Jij bent de bestuurder van de auto, dus jij bent ook verantwoordelijk. Wanneer jij bijvoorbeeld een overtreding begaat of ongeluk veroorzaakt, is dit jouw eigen verantwoordelijkheid en niet die van je coach.

Mag ik in de leaseauto van mijn coach rijden?

In principe wel. De leasemaatschappij stelt in het contract met de werkgever van je coach geen eisen aan de leeftijd van de bestuurder, uitsluitend dat iemand met een geldig rijbewijs de auto bestuurt. De werkgever kan echter wel specifieke eisen aan de bestuurder stellen. Het is verstandig om je coach eerst na te laten kijken of jij in zijn auto mag rijden.

Wat moet ik doen als ik een aanrijding krijg?

Als je een aanrijding krijgt, doe je hetzelfde als ieder andere automobilist. Er gelden voor jou gewoon dezelfde regels als voor ieder ander.

Zijn er speciale eisen met betrekking tot de auto?

Nee, er zijn geen speciale eisen die gesteld worden aan de auto. Iedere auto is geschikt om voor 2toDrive te gebruiken.

Is er ergens zichtbaar dat 'de auto' meedoet? Bijvoorbeeld een sticker zoals in Frankrijk?

Nee, de auto heeft geen speciale uiterlijke kenmerken. Er is vanaf de buitenkant niet te zien dat jij met 2toDrive meedoet.

Kan ik als 17 jarige ook een auto tenaamstellen?

Nee, dit kan niet. Als jij een auto wilt kopen dan kun je deze auto tenaamstellen vanaf het moment dat je 18 jaar bent. Vanaf je 18e kun je een kentekenbewijs overschrijven en een auto op naam laten zetten.

Mogen er passagiers met me meerijden?

Ja, dat mag. Zo lang de coach maar naast je op de passagiersstoel zit, mogen er andere passagiers op de achterbank plaatsnemen.