Stichting TeamAlert

Deze website is een initiatief van stichting TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. TeamAlert organiseert educatieve projecten en voorlichtingscampagnes en adviseert daarnaast over jongerencommunicatie op het gebied van verkeersveiligheid.

Stichting TeamAlert

Stichting TeamAlert is opgericht in het jaar 2000 en heeft de missie om verkeersveiligheid onder jongeren te bevorderen. Dat doet TeamAlert met uiteenlopende, aansprekende projecten die worden uitgevoerd op middelbare scholen, in discotheken, op dancefestivals en in de binnenstad. De creatieve, ambitieuze organisatie wordt bemand en gerund door jongeren. Dagelijks zetten zij zich met volle overgave in om hun leeftijdsgenoten bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.

TeamAlert durft zichzelf expert in jongerencommunicatie op het gebied van verkeersveiligheid te noemen. Vanwege de jonge leeftijd binnen de organisatie is het team in staat zich te verplaatsen in de doelgroep en zo de boodschap geloofwaardig en overtuigend te brengen. Dat doet TeamAlert door leeftijdsgenoten persoonlijk, een op een aan te spreken. TeamAlert beloont jongeren voor goed gedrag met leuke gadgets met een verkeersveilige boodschap, grappige cadeautjes en winacties. Daarnaast gelooft TeamAlert in de kracht van herhaling en benadert de stichting haar doelgroep via verschillende kanalen om de boodschap kracht bij te zetten. Door dat op originele, humoristische en een tikkeltje brutale manier te doen maakt TeamAlert dat het onderwerp verkeersveiligheid meer gaat leven onder de jongeren. Via deze weg probeert TeamAlert een verandering in kennis en attitude teweeg te brengen onder de doelgroep, met als uiteindelijk doel minder verkeersslachtoffers in Nederland!