Ik zoek een rijschool

Eindelijk is het zover: je bent 16,5 jaar en je mag beginnen met rijlessen! Nu moet je alleen nog de beste rijschool bij jou in de buurt zien te vinden. En dat kan best wel eens lastig zijn, er bestaan namelijk zo'n 7.000 rijscholen in Nederland! In grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is het aanbod al helemaal groot. In onderstaand artikel geven we jou een aantal tips om de keuze voor een goede rijschool wat makkelijker te maken.

Prijs

Vaak laten mensen zich verleiden door een rijschool die goedkoop lessen of lespakketten aanbiedt. Wees hier zelf altijd erg alert op. Dat een rijschool goedkoop is, wil niet zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Uit ervaring weten we dat extreem goedkope rijlessen je uiteindelijk duur komen te staan. Laat je dus niet alleen leiden door de goedkoopste lesprijzen. Informeer in je eigen omgeving naar ervaringen met rijscholen en vraag een proefles aan als je een rijschool hebt gevonden waarvan je denkt dat die bij je past! 

Slagingspercentage

Aan het slagingspercentage kun je zien hoe de examenresultaten van een rijschool zijn. De kans dat je slaagt bij een rijschool hangt van meerdere factoren af, bijvoorbeeld het aantal lessen dat gegeven wordt, de lesmethodes en de instructeurs. Het gemiddelde slagingspercentage van rijscholen in Nederland is 50,5%, dat kan per regio nog wel eens variëren. Via Rijschoolgegevens.nl, van het CBR, kun je rijscholen met elkaar vergelijken op basis van slagingsprecentages.