Extra hulp voor coaches

Ben je als coach nog wat onzeker over hoe je het aan gaat pakken? Op deze pagina staan verschillende initiatieven van rijscholen die kunnen helpen een nog betere coach te worden.

Rijschoolhouder

Bent u een rijschoolhouder en wilt u coaches op weg helpen?

» Meld uw initiatief aan


Rijden bij Bart

Rijden bij Bart
 • Zwolle

2toDrive coachingscursus

Fantastisch! Je zoon, dochter, broertje, zusje, nicht of neefje van 17 heeft het rijbewijs behaald. En jij bent aangesteld als begeleider, maar wat nu…? Voor veel begeleiders is het alleen de vraag wat ze moeten doen. Wat wordt er van mij verwacht? Wat is mijn rol? Hoe ga ik om in bepaalde situaties met het rijgedrag? Waar moet ik op letten? Zomaar wat vragen die spelen! Misschien is het ook al wel erg lang geleden dat je jouw theorie- en rijlessen hebt gehad. De manier van autorijden, verkeersregels en borden zijn aardig veranderd. Om als begeleider op hetzelfde niveau te zitten, kan het handig zijn een korte cursus te volgen. Aandacht voor jouw rol als begeleider (coach): Het woord begeleider is niet juist gekozen, want je bent in eerste plaats coach. Je zit naast iemand met een rijbewijs en na het examen moeten ze zelf vlot, veilig en zelfstandig kunnen autorijden. Je hoeft het handje niet meer vast te pakken. Het ontbreekt echter aan rijervaring, waardoor ze nog tips kunnen gebruiken. Goed bedoelde adviezen en opmerkingen kun je dus beter achterwege laten. Tijdens het meerijden bij twee rijlessen van de (bijna) 17 jarige, krijg je hierover meer uitleg, inzicht en kun je alle vragen stellen die je maar wil. Inzicht in de praktijkles Het helpt om mee te kijken in de rijlessen. Je krijgt een beeld van de aanpak, aandachtspunten en manier van coaching (door de instructeur). Het meekijken is vooral nuttig in één van de laatste lessen voor het examen, omdat de leerling dan al moet laten zien zelfstandig te kunnen rijden. Eigen rijgedrag onder de loep Als begeleider heb je een voorbeeldfunctie. Een te afwijkend rijgedrag is niet wenselijk. Je neemt dus ook een keer zelf achter het stuur plaats. Maak je niet ongerust, je wordt niet beoordeeld. Zoals eerder aangegeven is de manier van rijden best een beetje veranderd. We bespreken samen de verschillen, goede punten en aandachtspunten. Het doel is dat je weet waar je op kunt letten en zodat je op eenzelfde niveau komt als de persoon die je gaat begeleiden.

http://www.rijdenbijbart.nl

Elfsteden Rijschool

Elfsteden Rijschool
 • Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Dokkum, Drachten, Burgum, Friesland

Gratis rijles voor de toekomstige coach

Elfsteden Rijschool biedt toekomstige coaches 2 gratis rijlessen aan. Dit is niet alleen heel leerzaam, maar ook nog eens heel leuk! Tijdens deze lessen kun je zelf ervaren hoe het is om gecoacht te worden in het autorijden, en krijg je handige tips en tricks mee. Zo word jij de coach die de beginnend bestuurder op weg helpt.

http://elfstedenrijschool.nl

TS Autorijschool

TS Autorijschool
 • Haarlem, Amsterdam, Zaandam

2toDrive coach worden

U wordt Coach via 2toDrive. Hoe werkt dat? Straks wordt er van u verwacht dat u naast de beginnend bestuurder plaats neemt en nog een oogje in het zeil houdt. Maar hoe gaat u dat aanpakken? En als het nodig blijkt, grijpt u dan in? En hoe? TS Autorijschool helpt u bij de voorbereiding op uw taak als Coach. U bent van harte welkom om mee te gaan in de lesauto, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de huidige rijopleiding. Ook leert u bij TS Autorijschool hoe u op de juiste manier echt kunt coachen en op welke manier u de beginnend bestuurder nóg beter maakt. Voor meer informatie kunt u gerust (vrijblijvend uiteraard) contact opnemen.

http://www.rijschoolinzaandam.nl

Verkeersschool Go for it

Verkeersschool Go for it
 • Elsloo
 • Sittard
 • Tiel

Ik word straks begeleider, Wat moet ik dan doen?

Wij geven toekomstige begeleiders gratis praktische en mondelinge ondersteuning. We bieden de mogelijkheid om gratis mee te rijden in de rijles tijdens de coaching fase, zodat de adspirant begeleider kan zien dat het om coachen gaat en dat hij/zij geen rijles hoeft te geven. In voorkomend geval kunnen we de coaches zelfs in ons theorielokaal gratis uitleg geven.

http://www.verkeersschoolgoforit.nl

Autorijschool 2-Drive

Autorijschool 2-Drive
 • Amersfoort
 • Leusden
 • Soest
 • Bunschoten-Spakenburg
 • Hoogland
 • Hooglanderveen

Een goede coach, weet wat hij/zij doet!

Omdat het behalen van het rijbewijs op je 17e geen eindpunt is maar juist het begin van het opdoen van veel rijervaring om vanaf je 18e zelfstandig de weg op te kunnen. Is een goede coach van groot belang. Via autorijschool 2-drive kan de leerling vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen en krijgt ook de coach de gelegenheid zijn rijervaring op te frissen met een eigentijdse opfris-cursus.

http://www.2-drive.nl

Autorijschool Sterken

Autorijschool Sterken
 • Eindhoven
 • Veldhoven
 • Best

Een nog betere coach worden!

Ben je als coach nog wat onzeker over hoe je het aan gaat pakken? Autorijschool Sterken biedt (toekomstige) coaches van onze leerlingen die op hun 17e hun rijbewijs gaan halen de mogelijkheid om een keer met de rijles van de leerling mee te rijden, zodat je vast kan wennen aan het coachen, om op deze manier een nog betere coach te worden.

http://www.rijschoolsterken.nl

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5.   ...  
 6. 25
 7. 26